Eela audio: Fronten, knoppen, kapjes, faderknoppen enz.

Artikelen 1 tot 24 van 35 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 24 van 35 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

 

Oerdegelijk, bijna onverslijtbaar, een top geluid.
Tot zover de korte versie van een Eela Audio broadcast mengpaneel.

 

Helaas herken je kwaliteit pas na een aantal jaren, als het nieuw is werkt het allemaal wel maar wat na twee of drie jaar? Als je rond kijkt valt het op dat Eela tafels er na vele jaren van trouwe dienst er nog zeer mooi uit zien. De teksten en streepjes op de modules zijn nog (gewoon) netjes en roest is een uitzondering. Helaas is dat met sommige andere merken wel anders. Een Eela audio mengpaneel is een oer degelijk concept gecombineerd met de warme Eela analoge geluid wat je zal verbazen.

 

Overname

In 2021 is Eela audio gestopt met analoge mengtafels en hebben we alles wat er nog was van analoge mengtafels overgenomen. Eela audio (S100, S190, S120, S130, SRM 70, SBM-80, SBM-90, S340 & S440) hierdoor zijn we in staat om voorlopig spareparts, behuizingen etc. te kunnen blijven leveren.

Onderdelen

Onderdelen worden steeds lastiger, een knop voor een Alps fader met een 5mm as was al jaren niet meer te leveren. Wij hebben de oplossing! Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in het op voorraad houden van lastige of niet meer verkrijgbare onderdelen. Schakelaars, knoppen en ook de gekleurde kapjes die op de potmeters zitten. Potmeters hebben we op maat laten maken omdat deze nergens meer te krijgen waren.

 

Reparatie & inlays

Ook voor reparatie van een complete mengtafel of een modulle bent u op het juiste adres, we hebben ook gereviseerde modulles te koop. Om schaarste te voorkomen proberen we altijd bij vervangen van een module om de oude naar ons te retourneren, dit scheelt u in de aankoopprijs (soort statiegeld). Ook printen en plotten we inlays voor knoppen zoals op de S340 & S440, informeer naar de mogelijkheiden.

 

Het blijft elektronica

Maar hoe robuust en bijna onverslijtbaar een Eela broadcast mengpaneel ook is, het heeft onderhoudt nodig. Sommige componenten zijn aan slijtage / uitdrogen onderhevig waardoor het geluid zeer negatief beïnvloed wordt en o.a. potmeters gaan kraken. Het niet tijdig vervangen kan andere andere grotere problemen veroorzaken. Ik heb gevallen gezien met gelijkspanning op een ingang van een kanaal met gevolg ploffende chips. Ook de faders krijgen veel te verduren, denk aan vocht / drinken wat er in beland. Dus schoon maken en smeren.

Vele tafels hebben de weg naar mij gevonden om te worden opgeknapt, ik heb een ervaring met mengpanelen.

 

Niet zomaar opknappen

Al jaren reviseer en repareer ik Eela audio broadcast mengpanelen. Compleet strippen en vanaf niets opbouwen. Alle componenten die kunnen uitdrogen worden vervangen ook als ze (nog) niet kapot zijn, immers je vervangt ook niet één achterlicht want dan kan je volgende week de andere doen. Potmeters worden vervangen indien nodig. Schakelaars worden indien betaalbaar vervangen en de faders worden schoongemaakt en met speciale olie (lees zeer dure) gesmeerd.

 

En is de behuizing lelijk of heeft slijtplekken, dan wordt die opnieuw gepoedercoat. Is de behuizing te groot, dan maak ik hem kleiner. Je snapt het al ik laat niets aan het toeval over, hij moet gewoon weer jaren meekunnen!

 

Aanpassen

De techniek en wensen veranderden door de jaren heen, daarom hebben we een aanpassing voor de telefoonvork zodat er een smartphone of computer opaangesloten kan worden. Alles wat op je smartphone binnen komt (facebook, Whatsapp of een telefoon gesprek) kan je in de uitzending halen.