In 2002 zijn wij begonnen met de verkoop van opneembare media, daarmee zijn wij 1 van de oudste actieve bedrijven in deze branche. Eerlijke voorlichting, heldere service tegen een zeer lage prijs, is ons streven.

Winkel
In tegenstelling van de meeste anderen zijn wij voortgekomen uit een normale winkel. Een showroom hebben we niet meer maar afhalen kan wel (meer info).

Kosten besparen
Door onze kosten zo laag mogelijk te houden zorgen wij ervoor dat uw product goedkoop blijft. Dus geen gouden deurkrukken, maar een zo goed en praktisch mogelijk low-budget ingericht magazijn.

Kwaliteit
Daarnaast hebben wij ons altijd bezig gehouden met kwaliteit en wij willen geen dozenschuiver zijn.
Om kwaliteit te waarborgen zijn we in 2002 begonnen met ons eigen merk. In 2003 kregen we de beste beloning die we wensen konden, ons eigen label Proline DVD+R 4 speed werd als beste getest op de HCC dagen. Nog steeds ligt grondige controle ten grondslag aan ons eigen label.

Ontstaan bedrijf
De oorsprong ligt in de liefhebberij van goed geluid en beeld. Jarenlang heb ik audio, video & TV apparatuur gerepareerd en ken daardoor de apparatuur van binnen en buiten en weet wat goed is en wat niet.

In 2001 heb ik zelf een eigen bioscoop gemaakt van 9 meter lang en 5 meter breed met een 5 meter breed scherm. De audio installatie bestond uit 2500 echte watts versterker (Amcron) die een 1 meter basspeaker aanstuurde (u weet wel zo’n bakbeest waar men popconcerten mee draait) en 5 maal 120 watt voor de overige speakers. Een freak mag men mij wel noemen, een die geen genoegen neemt met minder.

Duidelijkheid
Half 2002 zijn we begonnen met de verkoop van lege dvd's op internet, dat we zo hard zouden groeien hadden we nooit verwacht. We begonnen met eerlijke voorlichting, het vermelden wie de schijf maakte (want wat maakt het uit wat er op de schijf staat, weten wie de fabrikant is, is veel belangrijker).

Ook hadden we de optie om een testpakket te kopen, want wat bij de één werkt, hoeft niet bij een ander te werken. Iets kopen dat niet werkt, wil immers niemand. Vele van deze zaken zijn inmiddels gekopieerd, het is nu normaal dat de mediacode vermeld staat bij de meeste webshops. De oorsprong hiervan lag wel bij ons.

Helaas is een mediacode geen houvast meer, het wordt nu steeds belangrijker te weten waar iets vandaan komt.

Baanbrekend
In augustus 2004 waren wij het wederom die tot grote ergernis van onze concurrenten een grote verandering in de markt doorvoerde. Alle merken die geen redelijke kwaliteit leverden of telkens veranderen van kwaliteit/leverancier of zelfs per maand een nieuw merk verzonnen, hebben we uit ons assortiment gehaald.

Goede merken zoals Ritek, Philips, Verbatim, Profselect, Sony, Samsung, Taiyo Yuden en ons steeds breder wordende eigen label waren zodanig in prijs gezakt dat met het kopen van b-merken (en vaak b-kwaliteit) maar een paar eurocent per stuk bespaard werd.

Eela Audio
In 2014 heb ik mijn oude vak weer opgepakt, reparatie van electronica, Eela audio maakt zeer robuuste mengtafels voor radio studios. In 2021 heb ik het analoge gedeelte overgenomen van Eela audio.


Onze gegevens:
PMT Europe s.à.r.l.
Lampertskaul 15
L-9952 Drinklange (zone industrial Troisvierges)
Luxembourg
KvK nr.: B99763
BTW LU20078186

Telefoonnummer:
00352 621 51 43 30